SozialMarie 2023 – VÝZVA K PODÁVÁNÍ ŽÁDOSTÍ

Realizujete inovativní projekt se sociálním zaměřením nebo znáte někoho, kdo to dělá? Dejte nám o tom vědět! SozialMarie hledá inovativní sociální projekty, které se nebojí dělat věci nově a jinak. Přihlaste se právě teď! 

 

SozialMarie, nejstarší cena pro sociální inovace v Evropě, právě zahajuje svůj již 19. ročník! Cílem SozialMarie je najít a ocenit výjimečné počiny a seznámit středo- a východoevropskou veřejnost se sociálními inovacemi. Oceňujeme úspěšně realizované inovativní projekty, které reagují na aktuální společenské výzvy. 

 

Přijměte výzvu a přihlaste svůj projekt do 23. ledna 2023, 23:55!  

 

Podáním přihlášky získáte šanci vyhrát jednu z 15 cen, které uděluje naše odborná porota: 1. cena 15 000 euro, 2. cena 10 000 euro, 3. cena 5 000 euro, 12 x 2 000 euro. Všechny projekty, které budou nominované na některou z cen, budou mít také možnost zúčastnit se veřejného hlasování a vyhrát 1 000 euro na vzdělávací účely. Jako nominovaní budete pozváni na slavnostní předávání cen ve Vídni a stanete se součástí mezinárodní sítě sociálních inovací. 

 

Přihlásit se je snadné a je jen na vás, jak se rozhodnete využít finanční odměnu, která je s oceněním spojena. 

 

Kdo se může přihlásit? 

  • Oceňujeme projekty realizované na území České republiky, Chorvatska, Maďarska, Rakouska, Slovenska a Slovinska. 
  • SozialMarie je cena pro projekty, které jsou aktuálně realizované, tedy projekty, které již pokročily z fáze projektového záměru, ale zároveň ještě nebyly ukončeny.  
  • V SozialMarie věříme, že sociální inovace mohou vzejít ze všech společenských sektorů. Přijímáme proto jak projekty realizované v rámci občanského sektoru, tak projekty ze sektoru státního a soukromého.  

 

Postup podávání žádostí:  

  • Do 23. ledna 2023, 23:55 hodin vyplníte on-line přihlášku na našich webových stránkách  
  • Vaši žádost posoudí dva nezávislí čeští hodnotitelé na základě našich kritérií pro sociální inovace 
  • Pokud se váš projekt dostane do užšího výběru, bude posouzen mezinárodní porotou 
  • Během února 2023 budete informováni o tom, zda byl váš projekt porotou nominován na některou z cen 
  • 1. května 2023 se během slavnostního večera ve Vídni dozvíte, zda váš projekt některou ze SozialMarie cen získal 

 

Chcete se nás na něco zeptat, zajímá Vás něco?   

Podívejte se na podrobná kritéria způsobilosti a naše kritéria pro sociální inovace. Prohlédněte si také obsáhlou databázi vítězů a nominovaných z minulých ročníků

 

Poznamenejte si své otázky a zúčastněte se on-line setkání „Questions & Answers“ (Otázky a odpovědi) – pozvánka bude zveřejněna na našich stránkách!  

 

Vaše otázky vám velmi rádi zodpoví také lokální SozialMarie koordinátoři. Naší koordinátorkou pro Českou republiku je Kateřina Ptáčková (katerina.ptackova@sozialmarie.org). 

SozialMarie 2023 – Výzva